Geniet van een verrukkelijke kom Thaise kokossoep met dit recept. Boordevol smaak en eenvoudig te bereiden met ingrediënten zoals kippenbouillon, volle kokosmelk, verse gember, citroengras, Thaise kruidenmix en malse kipfilet.
ingredienten
4 Personen
1 liter kippenbouillon
1 blikje (400 ml) volle kokosmelk
8 dunne plakjes verse gember
6 stengels citroengras, buitenste harde delen verwijderd en licht gekneusd met de achterkant van een mes
4 tl The Spice Club Thaise kruidenmix
2 eetlepels kristalsuiker (optioneel)
1 ui, dun gesneden
500 gram kipfilet zonder vel, in blokjes gesneden
250 gram kastanjechampignons, schoongemaakt en dun gesneden
5 eetlepels vissaus (optioneel)
Zout en peper naar smaak
2 theelepels geraspte limoenschil
120 ml vers limoensap (van 4 limoenen)
300gr witte rijst
The Spice Club Coco & Hazel (voor garnering)
bereiding
In een grote soeppan, combineer de kippenbouillon, kokosmelk, plakjes gember of galanga, gekneusd citroengras, Thaise kruidenmix en kristalsuiker. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat sudderen gedurende 10 minuten.
Voeg de dun gesneden ui, kipfilet en kastanjechampignons toe aan de soep en laat nog 5-7 minuten sudderen, of tot de kip gaar is en de champignons zacht zijn.
Roer de vissaus, zout, peper, geraspte limoenschil en limoensap door de soep. Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.
Serveer de Thaise kokossoep warm, gegarneerd met The Spice Club Coco & Hazel, verse kruiden zoals koriander of basilicum, en serveer de gekookte witte rijst apart.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.