Maak je eigen pittige piri piri saus met verse rode pepers, paprika's en The Spice Club Piri Piri kruiden. Perfect voor het marineren van kip, vis of als dip!
ingredienten
4 Personen
4 grote rode paprika's
4 grote rode pepers
1 grote rode ui
4 teentjes knoflook
5 chilipepers
100 ml olijfolie
4 el The Spice Club Piri Piri kruidenmix
100 ml citroensap (versgeperst)
70 ml rode wijnazijn
1 tl zwarte peper
Zeste van 1 citroen
bereiding
Stap 1: Bereid de ingrediënten
Verwijder de zaden uit de paprika's en de grote rode pepers (als je de saus minder pittig wilt). Snijd de paprika's, pepers, rode ui en knoflook grof in stukken.
Stap 2: Bak de groenten
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paprika's, rode pepers, bird’s-eye chilipepers, rode ui en knoflook toe. Bak 10-15 minuten tot de groenten zacht worden en beginnen te karamelliseren.
Stap 3: Blend de saus
Doe de gebakken groenten in een blender of keukenmachine. Voeg de The Spice Club Piri Piri kruidenmix, citroensap, rode wijnazijn, zeezout, zwarte peper en citroenrasp toe. Blend alles tot een gladde saus.
Stap 4: Laat afkoelen
Laat de saus afkoelen en proef. Pas de smaak aan met extra zout, citroensap of chilipepers naar wens.
Stap 5: Bewaren en serveren
Giet de saus in een schone glazen pot. De piri piri saus is ongeveer 1 week houdbaar in de koelkast. Serveer met gegrilde kip, vis of groenten.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.