Geniet van een hartverwarmende maaltijd met onze heerlijke preischotel. Dit eenvoudige recept combineert mals gehakt en romige aardappelpuree, verrijkt met de subtiele smaak van verse prei. Perfect voor een gezonde doordeweekse maaltijd!
ingredienten
4 Personen
Boter of olie om in te bakken
1 kilo aardappels, geschild en in stukken
500 gram gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2-3 preien, gewassen en in stukjes
2 eetlepels The spice club potato
Paneermeel of panko
bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar in water. Giet af en stamp ze tot puree met een klontje boter of olie.
Bak het gehakt rul in een pan met een beetje boter. Voeg de knoflook en the spice club potato toe en bak kort mee.
Voeg de prei toe aan het gehakt en bak tot het zacht is.
Verdeel het gehakt-preimengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek met de aardappelpuree en strooi er paneermeel of panko over.
Bak de preischotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.