Kip Kokos Curry

Kip Kokos Curry

Recept

Een verrukkelijke Thaise kipcurry met romige kokosmelk, malse kip, knapperige groenten en noedels. Op smaak gebracht met The Spice Club Thai kruidenmix, sriracha en zoete honing. Een perfecte balans van smaken en texturen, gegarneerd met The Spice Club Poke of Coco & Hazel voor de finishing touch. Een heerlijke maaltijd in slechts enkele stappen!

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Voorbereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes en zet apart.
  • Hak de ui, knoflook en gember fijn.

Stap 2: Fruit de Ui, Knoflook en Gember

  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote pan.
  • Fruit de fijngehakte ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.

Stap 3: Bak de Kip

  • Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 4: Kruiden en Groenten

  • Voeg een flinke hoeveelheid The Spice Club Thai kruidenmix toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de groenten naar keuze toe en roerbak ze een paar minuten mee.

Stap 5: Kokosmelk Toevoegen

  • Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het een paar minuten sudderen.

Stap 6: Bereid de Noodles of Mie

  • Kook ondertussen de noodles of mie volgens de instructies op de verpakking.

Stap 7: Op Smaak Brengen

  • Proef de curry en voeg naar smaak sriracha saus, honing en/of sojasaus toe. Zorg ervoor dat je het mengsel goed proeft voordat je iets extra toevoegt.

Stap 8: Meng de Noodles/Mie

  • Voeg de gekookte noodles of mie toe aan de pan met de curry en meng alles goed door elkaar.

Stap 9: Garneren en Serveren

  • Serveer de curry warm en garneer met The Spice Club Poke of The Spice Club Coco & Hazel voor extra smaak en textuur.

Geniet van deze heerlijke Thaise kipcurry met kokosmelk en noedels!

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl