Snelle Nasi Goreng (Fried Rice)

Snelle Nasi Goreng (Fried Rice)

Recept

Dit gerecht is een heerlijke combinatie van hartige en zoete smaken, typisch voor de Indonesische keuken. Het gebruik van The Spice Club Indo Mix en kecap manis geeft de rijst zijn kenmerkende smaak en kleur. Serveer met de voorgestelde garneringen voor een authentieke ervaring.

ingredienten

4 Personen

Voor de kip:

  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kipfilet, dun gesneden (of een andere eiwitbron naar keuze)
  • 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus)

Voor de rijst:

  • 1,5 eetlepel olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Indo Mix
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 450 gram gekookte witte rijst, bij voorkeur een dag oud en koud
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de garnering en bijgerechten (optioneel):

  • 4 eieren, gebakken naar wens
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • Tomaten en komkommers, in partjes gesneden
  • Gebakken uitjes, kant-en-klaar verkrijgbaar
  • Partjes limoen
  • The Spice Club Poke of Coco & Hazel (optioneel)

bereiding

Kip bereiden:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur.
  • Voeg de dun gesneden kip toe en bak tot deze bijna gaar is.
  • Voeg 1 eetlepel ketjap manis toe en bak nog een minuut, tot de kip volledig gaar en licht gekarameliseerd is. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Rijst bereiden:

  • Verhit de resterende 1,5 eetlepel olie in dezelfde pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden ui toe en bak ongeveer 1 minuut tot deze glazig is.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en The Spice Club Indo Mix toe en roerbak ongeveer 10 seconden.
  • Voeg de koude, gekookte rijst toe, samen met 2 eetlepels ketjap manis.
  • Roerbak alles gedurende 2 minuten, zodat de saus vermindert en de rijstkorrels beginnen te karamelliseren.

Samenvoegen:

  • Voeg de eerder gebakken kip toe aan de pan en meng goed door de rijst.
  • Proef en voeg indien nodig extra kecap manis of zout toe naar smaak.

Serveren:

  • Verdeel de Nasi Goreng over de borden.
  • Garneer met The Spice Club Poke of Coco & Hazel, gebakken eieren, bosui, tomaat, komkommer, gebakken uitjes en een partje limoen naar wens.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl