Loaded Hummus Bowl met Aubergine

Loaded Hummus Bowl met Aubergine

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Probeer onze smaakvolle Aubergine-Linzen Bowl met Midden-Oosterse twist. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Perfect voor snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. Ontdek het recept hier!

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Aubergine Roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergine in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik. Leg ze op een bakplaat, bestrijk beide zijden met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster gedurende 15 minuten, keer dan de aubergines om en rooster nog eens 10-15 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.

Stap 2: Saus bereiden

  • Snijd de ui. Hak de knoflook en gember fijn.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui tot ze zacht is, ongeveer 3-5 minuten.
  • Voeg de gehakte knoflook, gember, aubergine en de chili vlokken toe. Voeg vervolgens de tomatenpuree en komijn en paprika poeder toe en bak gedurende 1 minuut.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en een klein beetje water toe. Breek de tomaten met een spatel en voeg een snuf zout toe. Laat het 15 minuten op middelhoog vuur sudderen tot het is ingedikt.
  • Voeg de gekookte linzen toe en verwarm nog een paar minuten. Haal van het vuur.

Stap 3: Rooster de pita broodjes

  • Bereid de Cous Cous volgens de aanzijzingen op de verpakking. Gebruik je pita broodjes ipv cous cous rooster de pita broodjes dan volgens aanwijzing op de verpakking.

Stap 3: Serveren

  • Verdeel een dikke laag hummus in een ondiepe kom en schep eerst de stoofpot en daarna de cous cous (als je deze gebruikt) bovenop.
  • Maak het gerecht af met een goede kneep citroen, een scheutje olijfolie en tahini.
  • Garneer met een paar chili vlokken en verse koriander.
  • Serveer met geroosterde pitta broodjes

De Keuken Essentials Set