Tajin met gehaktballetjes

Tajin met gehaktballetjes

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Bereid een heerlijke Kefta Tajin. Deze Noord-Afrikaanse klassieker combineert perfect gekruide gehaktballen met een smaakvolle tomatensaus en gepocheerde eieren. Een authentiek gerecht dat zelfs beginners kunnen maken.

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Bereid de Kefta Mix voor

  • Neem een grote kom.
  • Voeg 250 g rundergehakt toe.
  • Rasp 1 grote ui (ongeveer 200 g) en voeg deze toe aan het gehakt.
  • Voeg 15 g vers gehakte bladpeterselie, 15 g vers gehakte koriander en 4 takjes gehakte munt toe.
  • Voeg 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1 tl zout, ½ tl gemalen zwarte peper en een snufje cayennepeper toe.
  • Meng alles goed met een lepel of met je handen.

Stap 2: Vorm de Gehaktballen

  • Neem kleine hoeveelheden van het mengsel en rol ze tot grote gehaktballen met een diameter van ongeveer 2,5 cm.
  • Bedek de gehaktballen met plasticfolie en bewaar ze in de koelkast tot gebruik.

Tagine (stoofpot) bereiden:

Stap 3: Start de Tagine

  • Verwarm een grote koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg 2 el olijfolie, een blikje tomatenblokjes (400 g), 3 geperste teentjes knoflook, 1 el vers gehakte bladpeterselie, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, ½ tl zout, ½ tl fijne kristalsuiker en ¼ tl gemalen zwarte peper toe.

Stap 4: Maak de Tomatensaus

  • Breng het mengsel aan de kook.
  • Dek de pan af met een deksel of keukenfolie.
  • Verlaag het vuur tot laag en laat het zachtjes sudderen.
  • Roer af en toe gedurende 25 minuten of tot de saus dik is. Voeg een paar eetlepels water toe als het te droog wordt.

Stap 5: Voeg de Kefta Toe

  • Leg de kefta (gehaktballen) in de saus.
  • Dek de pan weer af en kook ze 7 minuten, of tot ze beginnen te bruinen en net gaar zijn.

Stap 6: Voeg de Eieren Toe

  • Maak ruimte tussen de gehaktballen voor de eieren.
  • Breek voorzichtig de eieren rechtstreeks in de saus.
  • Dek de pan weer af en kook nog 5 minuten, of tot de eiwitten gestold zijn maar de dooiers nog vloeibaar.

Stap 7: Serveer de Tagine

  • Garneer met gehakte koriander (optioneel)
  • Serveer onmiddellijk met brood.

De Keuken Essentials Set