Soboro Donburi · Gehakt met Gember & Rijst

Soboro Donburi · Gehakt met Gember & Rijst

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Probeer dit eenvoudige en smaakvolle recept voor ginger ground beef met rijst. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd of een snel diner voor het hele gezin. Met de Spice Club gember voeg je moeiteloos een vleugje warmte en diepte toe aan elke hap. Ga aan de slag en proef de heerlijke smaken van dit gerecht!

ingredienten

4 Personen

  • 450 gram rundergehakt
  • 60 ml (zout arme) sojasaus of tamari
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 eetlepels The Spice Club gember
  • 240 ml water
  • 1 kopje bevroren erwten
  • 280 gram rijst naar keuze

bereiding

Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zodra de rijst gaar is, houd je deze warm door het af te dekken.

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het, regelmatig roerend, tot het volledig gaar en bruin is.

Voeg vervolgens de gemalen gember toe aan het gehakt en bak het een minuut mee tot het aroma vrijkomt en het gehakt heerlijk geurig is.

Meng in een aparte kom de natriumarme sojasaus (of tamari) met de bruine suiker totdat de suiker is opgelost. Giet dit mengsel vervolgens over het gehakt in de pan.

Laat het gehakt sudderen in de saus tot de saus iets is ingedikt en alle smaken goed zijn vermengd, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg ten slotte de bevroren erwten toe aan het gehakt en sausmengsel. Roer goed door en laat het nog een paar minuten sudderen tot de erwten volledig gaar zijn.

Verdeel de warme gekookte rijst over de borden of kommen. Schep het gember-gehaktmengsel royaal over de rijst. Garneer eventueel met extra gehakte gember voor een extra kick. Serveer direct en geniet van je heerlijke maaltijd!

De Keuken Essentials Set