Koriander
Varkenshaas met Champignons en Sesam-Koriandersaus
Recept
Een smakelijk recept voor varkenshaas met champignons, geserveerd met een heerlijke kruidige sesam-koriandersaus. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te bereiden en zit boordevol smaak.
ingredienten
4 Personen
- 300 gram basmatirijst
- 2 knoflookteen
- 200 gram champignons
- 40 ml sojasaus (bevat soja en tarwe)
- 1 ui
- 300 g Kip of Varkenshaas
- 2 wortels
- 200 gram spinazie
- 4 tl wittewijnazijn
- 1 tl sambal
- 1 el water voor saus
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl bruine basterdsuiker
- Peper en zout naar smaak
- 4 el The Spice Club Sesamzaad Geroosterd · BESTEL 🛍️
- 2 el The Spice Club koriander · BESTEL 🛍️
bereiding
Stap 1 : Rijst koken
- Breng een pan water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens 5 minuten nagaren.
Stap 2: Wortelsalade
- Schaaf de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.
- Meng de linten wortel in een kom met 2 theelepels wittewijnazijn per persoon, peper en zout naar smaak.
Stap 3: Bereiding van de saus
- Pers de knoflookteen of snijd deze fijn.
- In een kleine kom, meng de overige wittewijnazijn, sambal, bruine basterdsuiker, 1 eetlepel water voor de saus, The Spice Club geroosterd sesamzaad en The Spice Club koriander. Bewaar deze sesam-koriandersaus voor later.
Stap 4: Snijden en bakken
- Snijd de ui in halve maantjes en de champignons in kwarten.
- Verhit in een koekenpan 1/2 eetlepel zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en champignons gedurende 5-7 minuten, breng op smaak met peper en zout, en haal ze uit de pan.
Stap 5: Varkenshaas bakken
- Snijd de Kip of Varkenshaas in blokjes.
- Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de plakjes Kip of Varkenshaas gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
- Voeg de overgebleven knoflookteen toe en bak nog 5-6 minuten op middelmatig vuur tot de Kip of Varkenshaas gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de gebakken Kip of Varkenshaas uit de pan.
Stap 6: Serveren
- Verdeel de gekookte rijst over de borden en leg de Kip of Varkenshaas erbovenop.
- Schep de wortelsalade, gebakken champignons en spinazie over de rijst en kip.
- Garneer het gerecht met de sesam-koriandersaus.
- Serveer de sojasaus apart.
Meer inspiratie
The spice club Recepten
bestsellers
De Bestseller Set · 14-Pack
Verkoopprijs€69,95
Normale prijs€103,95
De Bestseller Set · 10-Pack
Verkoopprijs€56,95
Normale prijs€75,95
De Bestseller Set · 6-Pack
Verkoopprijs€36,95
Normale prijs€48,95
De Azië Set
VerkoopprijsVanaf €17,95
Normale prijs€19,45
De Mediterraanse Set
Verkoopprijs€17,95
Normale prijs€19,45
De Crunchy Topping Set
Verkoopprijs€19,95
Crunchy Topping Op Alles
Verkoopprijs€6,95
Kip Kruidenmix Allround
Verkoopprijs€6,49
Italiaanse Mix Allround
Verkoopprijs€6,49
Aardappel & Patat Mix Allround
Verkoopprijs€6,49
Shakshuka Mix
Verkoopprijs€6,49
Mexicaanse Mix Allround
Verkoopprijs€6,49
Groente Mix & Bouillon
Verkoopprijs€6,49
Nasi & Bami Mix Allround
Verkoopprijs€5,99
Vis Kruiden Allround
Verkoopprijs€6,49
Curry Mix Allround
Verkoopprijs€6,49
De Everything Poke Topping
Verkoopprijs€6,95
Thaise Mix Allround
Verkoopprijs€6,49
Crunchy COCO & HAZEL Topping
Verkoopprijs€6,95
Ras El Hanout Mix
Verkoopprijs€6,49
De Try-Out Set · 8-Pack
Verkoopprijs€42,95
Normale prijs€58,95
De Bestseller Set · 14-Pack
Verkoopprijs€69,95
Normale prijs€103,95
De BBQ & Grill Set
Verkoopprijs€30,00
Normale prijs€42,40
De Keuken Compleet Set · 28-Pack
Verkoopprijs€119,95
Normale prijs€179,95