Vega Lasagnetta

Vega Lasagnetta

In dit recept

Producten In Dit Recept & Deals tot 25% Korting

Recept

Geniet van een heerlijke vegetarische lasagnette met geroosterde groenten, kaas, en smaakvolle tomatensaus. Een eenvoudig recept voor een heerlijke maaltijd!

ingredienten

4 Personen

bereiding

Stap 1: Verwarm de Oven

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Stap 2: Bereid de Groenten

  • Snipper de ui, pers de knoflook, snijd het bospeentje in kleine blokjes, en de bleekselderij in plakjes.
  • Schil de aubergine om en om en snijd deze in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijst van de rode paprika en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.

Stap 3: Maak de Saus

  • Verhit een grote hapjes- of braadpan met een scheutje olijfolie.
  • Bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en Italiaanse kruiden tot ze zacht zijn.
  • Voeg de aubergine, paprika en courgette toe. Bak tot de groenten zacht zijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het lege pak met water. Voeg dit water toe aan de saus en breng opnieuw op smaak met peper en zout.
  • Laat de saus een minuut zachtjes pruttelen.

Stap 4: Bereid de Lasagnette

  • Voeg de lasagnette toe aan de saus en roer goed door. Breng aan de kook en laat een minuut zachtjes pruttelen.

Stap 5: Bouw de Ovenschotel

  • Schenk het lasagnette-mengsel in de voorbereide ovenschaal.

Stap 6: Kaaslaag en Bakken

  • Bedek de bovenkant van de ovenschotel met een laag geraspte kaas en in stukken gescheurde mozzarella.
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.

Stap 7: Serveer

  • Garneer de ovenschotel met verse peterselie.
  • Serveer je zelfgemaakte lasagne en geniet ervan!

De Keuken Essentials Set