1-Pans Kip met Rijst & Gekarameliseerde Limoen

1-Pfannen-Hähnchen mit Reis & Karamellisierte Limette

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Dieses 1-Pfannen-Hähnchen mit Reis und karamellisierter Limette ist ein leckeres und einfaches Gericht. Mit Hähnchenkeulen, Paella-Gewürzmischung, Oliven und frischer Limette für eine perfekte Kombination!

zutaten

4 Personen

  • 4 Hähnchenschenkel mit Knochen und Haut (ca. 700 g)
  • 4 TL The Spice Club Paella-Mischung
  • 2 Esslöffel natives Olivenöl extra
  • 2 Limetten
  • 1 Tasse entkernte grüne Oliven, grob gehackt
  • 6 Knoblauchzehen, fein gehackt
  • 1 mittelgroße Schalotte oder ½ mittelgroße Zwiebel, fein gehackt
  • 2 Tassen weißer Reis, abgespült
  • 1 Liter Hühnerbrühe
  • ¼ Tasse grob gehackte frische Petersilie zum Servieren

vorbereitung

Stap 1: Karameliseren van de limoen

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Snijd de limoenen doormidden en leg de snijkant naar beneden in de hete pan. Bak ze 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn. Haal de limoenen uit de pan en zet ze opzij.

Stap 2: Kip aanbraden

  • Voeg de kippenbouten met de velkant naar beneden toe in dezelfde pan. Bak de kip 6-8 minuten tot het vel goudbruin en knapperig is. Draai de kip om en bak nog eens 4-5 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 3: Aromaten bakken

  • Voeg in dezelfde pan de gehakte knoflook en sjalot toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens The Spice Club Paella Mix en de gehakte olijven toe en bak nog eens 2 minuten.

Stap 4: Rijst en bouillon toevoegen

  • Voeg de gespoelde rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst de smaken van de aromaten kan opnemen. Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Stap 5: Kip toevoegen en laten sudderen

  • Leg de kippenbouten terug in de pan, zorg dat de velkant boven het vocht blijft om het krokant te houden. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de rijst en kip ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, tot de rijst gaar is en de kip volledig gaar is.
  • Voeg eventueel extra kokend water toe als de rijst aanbakt en nog niet gaar is.

Stap 6: Serveren

  • Serveer de kip met rijst in diepe borden, knijp de gekarameliseerde limoenen over de kip en rijst uit voor extra smaak. Garneer met de grofgehakte peterselie en geniet!

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl