1-pans vis met olijven & couscous

1-Pfanne Fisch mit Oliven & Couscous

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Ein leckeres 1-Pfannen-Fischgericht mit weichem Couscous und Oliven. Perfekt für eine einfache Mahlzeit unter der Woche, vollgepackt mit gesunden Zutaten und mediterranen Aromen.

zutaten

4 Personen

  • 2el olijfolie
  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, dun gesneden
  • 4 visfilets zonder vel (ongeveer 150 g per filet), zoals kabeljauw
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Couscous Mix
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml groentebouillon (bij voorkeur met laag zout)
  • 1 blik (400 g) blokjes tomaten
  • 150 ml zwarte olijven, ontpit
  • 200 g parelcouscous
  • 2 theelepels rodewijnazijn

vorbereitung

Stap 1: Bak de groenten

  • Verhit 60 ml olijfolie in een grote diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden paprika en ui toe en bak 5-7 minuten, of totdat de groenten zacht worden en beginnen te kleuren.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe. Roer alles goed door en bak nog 2 minuten, totdat het heerlijk begint te ruiken.

Stap 2: Voeg de wijn, tomaten en bouillon toe

  • Giet de witte wijn erbij en laat dit 2-3 minuten sudderen, totdat de alcohol grotendeels is verdampt. Voeg de groentebouillon, geplette tomaten en The Spice Club Couscous Mix toe. Roer alles goed door en breng het mengsel aan de kook.

Stap 3: Kook de vis en couscous

  • Leg de visfilets voorzichtig in de pan en strooi de couscous rondom de vis in de saus. Voeg de olijven toe en dek de pan af. Laat de pan op laag vuur sudderen en kook 10-12 minuten, totdat de vis gaar is en gemakkelijk met een vork uit elkaar valt, en de couscous zacht is. Voeg eventueel wat extra water toe als de saus teveel indikt.

Stap 4: Voeg de finishing touch toe

  • Verwijder de vis voorzichtig uit de pan en leg deze apart op een bord. Voeg de rodewijnazijn toe aan de saus en roer alles goed door. Laat de saus nog 2-3 minuten sudderen.

Stap 5: Serveer

  • Leg de vis terug in de pan of serveer hem bovenop de couscous. Serveer het gerecht warm.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl