Frisse Pasta met Feta, Olijven & Rozijnen

Frische Pasta mit Feta und Oliven & Rosinen

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Ontdek een smaakvolle Pasta met Feta, Olijven en Rozijnen die de hartige tonen van feta en olijven combineert met de subtiele zoetheid van rozijnen. Dit gerecht biedt een unieke culinaire ervaring, perfect voor liefhebbers van de mediterrane keuken. Eenvoudig te bereiden en ideaal voor een doordeweekse maaltijd of een speciaal diner.

zutaten

4 Personen

  • 400 g Nudeln nach Wahl
  • 100 g Rosinen
  • 100 ml natives Olivenöl extra
  • 200 g entkernte grüne Oliven, grob gehackt
  • 4 Teelöffel The Spice Club Pasta Perfection Mix
  • Schale von 1 Zitrone
  • 3 Knoblauchzehen, fein gerieben
  • 150 g Feta, zerbröselt
  • 1 Esslöffel frischer Zitronensaft (oder mehr nach Geschmack)

TIPP:Für dieses Rezept können Sie je nach Geschmacksvorliebe entweder goldene oder dunkle Rosinen verwenden. Goldene Rosinen, auch Sultaninen genannt, sind typischerweise kleiner, süßer und saftiger als dunkle Rosinen. Um ihre helle Farbe zu erhalten, werden sie häufig mit Schwefeldioxid behandelt. Dunkle Rosinen haben einen tieferen, reicheren Geschmack und werden normalerweise auf natürliche Weise ohne Zusatzstoffe getrocknet. Beide Sorten verleihen dem Gericht eine köstliche Süße.

vorbereitung

Pasta Koken:

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is.
  • Giet de pasta af, bewaar een kopje van het kookwater en zet apart.

Rozijnen Wellen:

  • Terwijl de pasta kookt, plaats de gele rozijnen in een kom en overgiet met heet water.
  • Laat ze ongeveer 10 minuten wellen tot ze zacht zijn, giet af en zet apart.

Saus Bereiden:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehakte olijven toe en bak ongeveer 2-3 minuten.
  • Roer de The Spice Club Pasta Perfection Mix, citroenrasp en fijn geraspte knoflook erdoor en bak nog 1-2 minuten tot het geurig is.

Samenvoegen:

  • Voeg de gewelde rozijnen en de gekookte pasta toe aan de pan.
  • Meng alles goed door elkaar, voeg indien nodig een scheutje van het bewaarde kookwater toe om de saus losser te maken.
  • Voeg de verkruimelde feta en het verse citroensap erdoor en verwarm op middelhoog vuur nog eens 1-2 minuten tot de feta begint te smelten
  • Proef en breng op smaak met zout (optioneel), peper en eventueel extra citroensap naar wens.

Serveren:

  • Verdeel de pasta over vier borden.
  • Garneer eventueel met extra citroenrasp.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl