Pasta Alla Vodka met Ricotta

Pasta Alla Vodka mit Ricotta

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Genießen Sie diese cremige Pasta all Vodka mit knusprigem Speck, einem Hauch Wodka und weichem Ricotta. Ein köstliches Gericht, das sich perfekt für einen Abend mit gemütlichem Essen eignet!

zutaten

4 Personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200g bacon of spekjes, grof gehakt
  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 4 grote teentjes knoflook, geplet maar heel gelaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml wodka (afhankelijk van hoe boozy je het wilt)
  • 450 g fusilli of penne
  • 250 ml kookroom (light)
  • 100 g Pecorino Romano of Parmezaan, fijn geraspt
  • 250 g ricotta

vorbereitung

Stap 1: Bakken van de bacon en knoflook

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte bacon toe en bak deze tot hij goudbruin en knapperig is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de knoflook en The Spice Club Pasta Perfection mix toe en bak dit 1-2 minuten mee, tot de knoflook geurig is.

Stap 2: Uien en tomatenpuree toevoegen

  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken om de smaken goed te ontwikkelen.

Stap 3: Vodka en room toevoegen

  • Schenk de wodka in de pan en laat dit 2-3 minuten inkoken, zodat de alcohol voor een groot deel verdampt.
  • Roer daarna de kookroom erdoor en laat de saus zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed vermengen.

Stap 4: Kook de pasta

  • Kook ondertussen de fusilli of penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar ongeveer een kopje van het pastawater.

Stap 5: Saus en pasta samenvoegen

  • Voeg de geraspte Pecorino of Parmezaan toe aan de saus en roer goed door. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje van het pastawater toe als de saus te dik is.

Stap 6: Ricotta toevoegen en serveren

  • Schep de ricotta in de pan en meng dit voorzichtig door de pasta. Zorg dat de ricotta lichtjes door de saus wordt opgenomen.
  • Serveer de pasta all vodka direct en garneer met 2 of 3 lepels ricotta en eventueel nog wat gerapste kaas.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl