The Spice Club Tandoori Chicken

Das Spice Club Tandoori -Huhn

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Tandoori kip met The Spice Club Tandoori kruidenmix, gegrild tot perfectie en geserveerd met frisse citroenpartjes. Een smaakvolle en gezonde klassieker.

zutaten

4 Personen

  • 4 kippenbouten met bot (ongeveer 900 g)
  • 80 ml vers citroensap (van 1 tot 2 citroenen)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember, geschild
  • 4 tl The Spice Club Tandoori kruidenmix
  • 2 el ongezouten boter of olijfolie
  • Citroenpartjes, voor serveren
  • Bosje verse koriander (optioneel ter garnering)

vorbereitung

Maak de marinade

Pers de knoflook en rasp de gember fijn. Meng dit met het citroensap en de The Spice Club Tandoori kruidenmix in een kom.

Marineer de kip

Wrijf de kippenbouten goed in met de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Dek af en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur 4 tot 6 uur voor extra smaak.

Verwarm de oven

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bestrijk met ghee

Haal de kip uit de marinade en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de kippenbouten met de gesmolten boter of olijfolie.

Bak de kip

Rooster de kip in de oven gedurende 35-40 minuten, of totdat de kip volledig gaar is en een interne temperatuur van 75°C heeft bereikt. Zet de laatste paar minuten de grill aan om de kip een krokante, goudbruine korst te geven.

Serveren

Serveer de tandoori kip met citroenpartjes en eventueel wat verse kruiden zoals koriander.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl