Avocado sushi toast

Avocado sushi toast

Recipe

Deze avocado sushi toast combineert de romigheid van avocado, de frisheid van komkommer en de hartige smaak van gemarineerde vis, afgewerkt met een pittige mayonaise en knapperige toppings voor een unieke eetervaring.

ingredients

4 Persons

Voor de sushi toast:

  • 4 sneetjes stevig brood, zoals zuurdesem of volkoren​
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 middelgrote komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden​
  • 2 blikjes tonijn op water of olie, uitgelekt
  • 2 eetlepels sojasaus​
  • 1 eetlepel sesamolie​
  • 1 theelepel honing of agavesiroop​
  • 1 theelepel sriracha of een andere chilisaus (optioneel)​
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook of lente-ui​
  • The Spice Club Poke Topping, naar smaak

Voor de sriracha-mayonaise:

  • 4 eetlepels mayonaise​
  • 1-2 theelepels sriracha (afhankelijk van uw voorkeur voor pittigheid)

preparation

Poke-topping bereiden:

  • Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, honing en sriracha tot een gladde marinade.​
  • Voeg de uitgelekte tonijn toe aan de marinade en roer voorzichtig zodat alle stukjes bedekt zijn. Laat dit 10-15 minuten marineren.​

Sriracha-mayonaise maken:

  • Meng de mayonaise met de sriracha in een klein kommetje. Pas de hoeveelheid sriracha aan naar uw smaak.​

Brood roosteren:

  • Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.​

Avocado voorbereiden:

  • Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom.​
  • Prak de avocado met een vork tot een smeuïge massa en breng op smaak met een snufje zout.​

Toast samenstellen:

  • Besmeer elk sneetje geroosterd brood met een royale laag geprakte avocado.​
  • Leg daarop de dunne plakjes geschilde komkommer.​
  • Schep de gemarineerde tonijn bovenop de komkommerplakjes.​
  • Besprenkel met de sriracha-mayonaise.​
  • Bestrooi met The Spice Club Poke naar smaak.​

Serveren:

  • Serveer de avocado sushi toast direct en geniet van deze fusion van smaken en texturen.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl