Bak plaat Kip Pita’s met Tzatziki

Bak plaat Kip Pita’s met Tzatziki

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Griekse sheet pan chicken pita’s met The Spice Club Gyros mix, paprika, romige tzatziki, feta en olijven. Makkelijk uit de oven en boordevol smaak – perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

Voor de kip

  • 450 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1–2 el citroensap
  • 4 tl The Spice Club Gyros mix

Voor de paprika’s

  • 2–3 paprika’s, in reepjes
  • 1 el olijfolie

Voor de tzatziki

  • 180 g Griekse yoghurt (volvet)
  • ½ komkommer, geraspt en goed uitgeknepen
  • 1–2 el citroensap
  • 1–2 el olijfolie
  • 1 kleine teen knoflook, geraspt
  • 1 tl gedroogde dille
  • Zwarte peper, naar smaak

Voor de toppings

  • ½ komkommer, in blokjes
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 75 g Kalamata-olijven, gehalveerd
  • 75 g feta, verkruimeld
  • 6 flatbreads (pita, naan of ander platbrood)

preparation

Stap 1 – Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2 – Kip en paprika voorbereiden

Meng de kipreepjes met knoflook, olijfolie, citroensap en de Gyros mix. Meng de paprikareepjes met een scheutje olijfolie. Verdeel beide naast elkaar op de bakplaat.

Stap 3 – Bakken

Bak 15–20 minuten in de oven, tot de kip gaar is en de paprika zacht.

Stap 4 – Tzatziki maken

Meng in een kom de yoghurt, geraspte komkommer, citroensap, olijfolie, knoflook, dille en peper. Zet koel weg tot gebruik.

Stap 5 – Opbouwen

Verwarm het flatbread kort in de oven of koekenpan. Beleg met kip en paprika, schep er tzatziki over en garneer met komkommerblokjes, rode ui, olijven en feta.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl