Geroosterde Bloemkool Taco's

Geroosterde Bloemkool Taco's

Recipe

Deze geroosterde bloemkooltaco's met avocado crema zijn een heerlijke vegetarische optie vol smaak. Met frisse limoensap en kruidige bloemkool, perfect voor taco-avonden!

ingredients

4 persons

Voor de bloemkool taco:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • Extra vergine olijfolie, voor besprenkeling
  • 4 tl The Spice Club Mexican kruidenmix
  • Sap van 1 limoen
  • 10 (15 cm) maïs- of bloemtortilla's
  • 2 kopjes rode kool, fijn gesneden
  • ⅓ kopje grofgehakte koriander

Voor de avocado crema:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120 ml zure room
  • ½ theelepel zeezout
  • 60 ml vers limoensap (van 1 limoen)
  • ¼ kopje korianderblaadjes

preparation

Stap 1: Bloemkool roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi met The Spice Club Mexican kruidenmix en meng goed door elkaar.
  • Rooster de bloemkool 25-30 minuten, tot deze goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en besprenkel met limoensap.

Stap 2: Avocado crema maken

  • Doe de avocado, knoflook, zure room, zeezout, limoensap en koriander in een blender.
  • Mix tot een gladde crema. Proef en pas zout of limoensap aan naar smaak.

Stap 3: Tortilla's voorbereiden

  • Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan of in de oven, totdat ze zacht en warm zijn.

Stap 4: Tacos samenstellen

  • Vul elke tortilla met een portie geroosterde bloemkool, rode kool en een flinke lepel avocado crema.
  • Garneer met extra koriander.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl