Deze geroosterde bloemkooltaco's met avocado crema zijn een heerlijke vegetarische optie vol smaak. Met frisse limoensap en kruidige bloemkool, perfect voor taco-avonden!
ingredients
4 persons
Voor de bloemkool taco:
1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
Extra vergine olijfolie, voor besprenkeling
4 tl The Spice Club Mexican kruidenmix
Sap van 1 limoen
10 (15 cm) maïs- of bloemtortilla's
2 kopjes rode kool, fijn gesneden
⅓ kopje grofgehakte koriander
Voor de avocado crema:
1 avocado
1 teentje knoflook, fijngehakt
120 ml zure room
½ theelepel zeezout
60 ml vers limoensap (van 1 limoen)
¼ kopje korianderblaadjes
preparation
Stap 1: Bloemkool roosteren
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met The Spice Club Mexican kruidenmix en meng goed door elkaar.
Rooster de bloemkool 25-30 minuten, tot deze goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en besprenkel met limoensap.
Stap 2: Avocado crema maken
Doe de avocado, knoflook, zure room, zeezout, limoensap en koriander in een blender.
Mix tot een gladde crema. Proef en pas zout of limoensap aan naar smaak.
Stap 3: Tortilla's voorbereiden
Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan of in de oven, totdat ze zacht en warm zijn.
Stap 4: Tacos samenstellen
Vul elke tortilla met een portie geroosterde bloemkool, rode kool en een flinke lepel avocado crema.
Garneer met extra koriander.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.