Midden oosterse bakplaat met kip & kikkererwten

Midden oosterse bakplaat met kip & kikkererwten

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Makkelijke kip traybake met kikkererwten, aardappels, paprika en tomaten. Gekruid met The Spice Club Shoarma mix en geroosterd tot perfectie in de oven, een gezonde, kruidige ovenschotel vol smaak en gemak.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 8 kippenbouten met bot en vel (ca. 1,5 kg)
  • 4 el The Spice Club Shawarma mix
  • 3 kleine aardappels (bijv. krieltjes of vastkokend ras), in partjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 3 Roma-tomaten, gehalveerd
  • 4 puntpaprika’s, gehalveerd en zonder steel (of 10–12 mini paprika’s)
  • 1 bol knoflook, bovenkant afgesneden zodat de teentjes zichtbaar zijn
  • 180 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el sherryazijn (of wittewijnazijn)
  • ¼ bos verse koriander, grof gehakt
  • Zwarte peper, naar smaak

preparation

Stap 1: Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 190 °C.

Stap 2: Kip marineren
Leg de kippenbouten op een grote bakplaat of ovenschaal (ongeveer 35 x 25 cm). Bestrooi met The Spice Club Shawarma mix, zout en versgemalen zwarte peper. Wrijf goed in en laat 10 minuten marineren.

Stap 3: Groenten toevoegen
Voeg de aardappels, kikkererwten, tomaten, paprika en de hele bol knoflook toe. Besprenkel alles met 150 ml olijfolie en 1 eetlepel sherryazijn. Meng voorzichtig zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de olie en kruiden. Leg de kip er bovenop met de velkant naar boven. Bestrooi met zwarte peper.

Stap 4: Bakken
Bak 30 minuten in het midden van de oven. Schud de bakplaat even zodat alles zich goed verdeelt. Bak daarna nog eens 35 minuten, tot de kip goudbruin en gaar is en de aardappels zacht zijn.

Stap 5: Afmaken & serveren
Knijp de geroosterde knoflookteentjes uit hun schil en prak ze met een vork. Meng de knoflook en de geroosterde tomaten lichtjes door de sappen in de ovenschaal. Strooi de koriander erover en besprenkel met de resterende olijfolie en 1 eetlepel sherryazijn.

Serveer direct uit de ovenschaal met wat brood of een frisse salade erbij.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl