Varkenshaas met Champignons en Sesam-Koriandersaus

Pork tenderloin with mushrooms and sesame-koriander sauce

In this recipe

Products In This Recipe & Deals up to 25% Discount

Recipe

A tasty recipe for pork tenderloin with mushrooms, served with a delicious spicy Sesame-Koriander sauce. This dish is quick and easy to prepare and is full of flavor.

ingredients

4 people

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 knoflookteen
  • 200 gram champignons
  • 40 ml sojasaus (bevat soja en tarwe)
  • 1 ui
  • 300 g Kip of Varkenshaas
  • 2 wortels
  • 200 gram spinazie
  • 4 tl wittewijnazijn
  • 1 tl sambal
  • 1 el water voor saus
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 el The Spice Club Sesamzaad Geroosterd · BESTEL 🛍️
  • 2 el The Spice Club koriander · BESTEL 🛍️

preparation

Step 1: Cooking rice

  • Breng een pan water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens 5 minuten nagaren.

Step 2: carrot salad

  • Schaaf de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.
  • Meng de linten wortel in een kom met 2 theelepels wittewijnazijn per persoon, peper en zout naar smaak.

Step 3: Preparation of the sauce

  • Pers de knoflookteen of snijd deze fijn.
  • In een kleine kom, meng de overige wittewijnazijn, sambal, bruine basterdsuiker, 1 eetlepel water voor de saus, The Spice Club geroosterd sesamzaad en The Spice Club koriander. Bewaar deze sesam-koriandersaus voor later.

Step 4: Cut and bake

  • Snijd de ui in halve maantjes en de champignons in kwarten.
  • Verhit in een koekenpan 1/2 eetlepel zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en champignons gedurende 5-7 minuten, breng op smaak met peper en zout, en haal ze uit de pan.

Step 5: Baking pork tenderloin

  • Snijd de Kip of Varkenshaas in blokjes.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de plakjes Kip of Varkenshaas gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
  • Voeg de overgebleven knoflookteen toe en bak nog 5-6 minuten op middelmatig vuur tot de Kip of Varkenshaas gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de gebakken Kip of Varkenshaas uit de pan.

Step 6: Serve

  • Verdeel de gekookte rijst over de borden en leg de Kip of Varkenshaas erbovenop.
  • Schep de wortelsalade, gebakken champignons en spinazie over de rijst en kip.
  • Garneer het gerecht met de sesam-koriandersaus.
  • Serveer de sojasaus apart.

The Kitchen Essentials Set