Koriander
Pork tenderloin with mushrooms and sesame-koriander sauce
Recipe
A tasty recipe for pork tenderloin with mushrooms, served with a delicious spicy Sesame-Koriander sauce. This dish is quick and easy to prepare and is full of flavor.
ingredients
4 people
- 300 gram basmatirijst
- 2 knoflookteen
- 200 gram champignons
- 40 ml sojasaus (bevat soja en tarwe)
- 1 ui
- 300 g Kip of Varkenshaas
- 2 wortels
- 200 gram spinazie
- 4 tl wittewijnazijn
- 1 tl sambal
- 1 el water voor saus
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl bruine basterdsuiker
- Peper en zout naar smaak
- 4 el The Spice Club Sesamzaad Geroosterd · BESTEL 🛍️
- 2 el The Spice Club koriander · BESTEL 🛍️
preparation
Step 1: Cooking rice
- Breng een pan water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens 5 minuten nagaren.
Step 2: carrot salad
- Schaaf de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.
- Meng de linten wortel in een kom met 2 theelepels wittewijnazijn per persoon, peper en zout naar smaak.
Step 3: Preparation of the sauce
- Pers de knoflookteen of snijd deze fijn.
- In een kleine kom, meng de overige wittewijnazijn, sambal, bruine basterdsuiker, 1 eetlepel water voor de saus, The Spice Club geroosterd sesamzaad en The Spice Club koriander. Bewaar deze sesam-koriandersaus voor later.
Step 4: Cut and bake
- Snijd de ui in halve maantjes en de champignons in kwarten.
- Verhit in een koekenpan 1/2 eetlepel zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en champignons gedurende 5-7 minuten, breng op smaak met peper en zout, en haal ze uit de pan.
Step 5: Baking pork tenderloin
- Snijd de Kip of Varkenshaas in blokjes.
- Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de plakjes Kip of Varkenshaas gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
- Voeg de overgebleven knoflookteen toe en bak nog 5-6 minuten op middelmatig vuur tot de Kip of Varkenshaas gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de gebakken Kip of Varkenshaas uit de pan.
Step 6: Serve
- Verdeel de gekookte rijst over de borden en leg de Kip of Varkenshaas erbovenop.
- Schep de wortelsalade, gebakken champignons en spinazie over de rijst en kip.
- Garneer het gerecht met de sesam-koriandersaus.
- Serveer de sojasaus apart.
More inspiration
The spice club Recipes
bestsellers
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
The Asia set
Selling price€16,95
Normal price€19,95
The Mediterranean set
Selling price€16,95
Normal price€19,45
Shakshuka Mix
Selling priceFrom €5,99
Fish herb all -round
Selling price€5,99
Normal price€7,99
Crunchy COCO & HAZEL Topping
Selling price€3,99
Normal price€7,99
The Try Out Set
Selling price€46,95
Normal price€71,95
The kitchen complete set · 14-pack
Selling price€64,99
Normal price€108,99
De Complete Toppings Set
Selling price€37,75
Normal price€41,95
The BBQ & Grill Set
Selling price€19,99
Normal price€39,95
The bestseller set · 6-pack
Selling price€33,50
Normal price€36,95
Spice & Superfood Bundle
Selling price€54,99
Normal price€60,99


















































































