Varkenshaas met Champignons en Sesam-Koriandersaus

Pork tenderloin with mushrooms and sesame-koriander sauce

Subheading

Multi-column

In this recipe

Products In This Recipe & Deals Up To 25% Discount

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

A tasty recipe for pork tenderloin with mushrooms, served with a delicious spicy Sesame-Koriander sauce. This dish is quick and easy to prepare and is full of flavor.

ingredients

4 people

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 knoflookteen
  • 200 gram champignons
  • 40 ml sojasaus (bevat soja en tarwe)
  • 1 ui
  • 300 g Kip of Varkenshaas
  • 2 wortels
  • 200 gram spinazie
  • 4 tl wittewijnazijn
  • 1 tl sambal
  • 1 el water voor saus
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • Peper en zout naar smaak
  • 4 el The Spice Club Sesamzaad Geroosterd · BESTEL 🛍️
  • 2 el The Spice Club koriander · BESTEL 🛍️

preparation

Step 1: Cooking rice

  • Breng een pan water aan de kook en kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens 5 minuten nagaren.

Step 2: carrot salad

  • Schaaf de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.
  • Meng de linten wortel in een kom met 2 theelepels wittewijnazijn per persoon, peper en zout naar smaak.

Step 3: Preparation of the sauce

  • Pers de knoflookteen of snijd deze fijn.
  • In een kleine kom, meng de overige wittewijnazijn, sambal, bruine basterdsuiker, 1 eetlepel water voor de saus, The Spice Club geroosterd sesamzaad en The Spice Club koriander. Bewaar deze sesam-koriandersaus voor later.

Step 4: Cut and bake

  • Snijd de ui in halve maantjes en de champignons in kwarten.
  • Verhit in een koekenpan 1/2 eetlepel zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak hierin de ui en champignons gedurende 5-7 minuten, breng op smaak met peper en zout, en haal ze uit de pan.

Step 5: Baking pork tenderloin

  • Snijd de Kip of Varkenshaas in blokjes.
  • Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak de plakjes Kip of Varkenshaas gedurende 2-3 minuten aan elke kant.
  • Voeg de overgebleven knoflookteen toe en bak nog 5-6 minuten op middelmatig vuur tot de Kip of Varkenshaas gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de gebakken Kip of Varkenshaas uit de pan.

Step 6: Serve

  • Verdeel de gekookte rijst over de borden en leg de Kip of Varkenshaas erbovenop.
  • Schep de wortelsalade, gebakken champignons en spinazie over de rijst en kip.
  • Garneer het gerecht met de sesam-koriandersaus.
  • Serveer de sojasaus apart.

The Kitchen Essentials Set

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your Subheading

Your Title