Courgette-bootjes in tomaten saus

Courgette-bootjes in tomaten saus

Rezept

Deze Italiaanse courgettebootjes combineren de rijke smaken van een romige tomaten- en kaassaus met de frisse textuur van courgette, wat zorgt voor een smaakvolle en voedzame maaltijd.

Zutaten

4 Personen

  • 4 middelgrote courgettes, in de lengte gehalveerd
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 450 gram kipgehakt
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik (400 gram) gezeefde tomaten
  • 240 ml kookroom light
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 handenvol boerenkool, stelen verwijderd en in kleine stukjes gescheurd
  • 200 gram geraspte mozzarella
  • Bosje verse basilicumblaadjes (optioneel)

Vorbereitung

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Gebruik een lepel om het vruchtvlees uit het midden van de courgettehelften te verwijderen, zodat er 'bootjes' ontstaan. Laat ongeveer 1 cm van het vruchtvlees aan de randen zitten om de stevigheid te behouden.
  • Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal of oven bestendige pan, bestrijk ze met de olijfolie
  • Bak de courgettes 10 minuten in de voorverwarmde oven om ze voor te garen.

Vulling bereiden:

  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het kipgehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en The Spice Club Pasta Perfection kruidenmix toe aan het gehakt en bak nog 1-2 minuten mee tot de geuren vrijkomen.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak een minuut mee om de smaak te verdiepen.
  • Voeg de gezeefde tomaten, kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en breng het mengsel aan de kook.
  • Voeg de stukjes boerenkool toe en laat het geheel sudderen tot de saus iets is ingedikt en de boerenkool geslonken is, ongeveer 5 minuten.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper indien gewenst.

Courgettebootjes vullen:

  • Haal de voorgebakken courgettes uit de oven.
  • Vul elke courgettehelft royaal met het toamten kip- en groentemengsel.
  • Bestrooi de gevulde courgettes met de geraspte mozzarella.

Bakken:

  • Plaats de ovenschotel of pan terug in de oven en bak de gevulde courgettes gedurende 15-20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de courgettes gaar zijn.

Serveren:

  • Haal de courgettebootjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen.
  • Garneer met de vers gesneden basilicumblaadjes en serveer direct.

Informationen über Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, denn wir möchten 100 % reine Zutaten liefern, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Gerichten Salz hinzufügen möchten, können Sie dies natürlich tun. Mit unseren Mischungen haben Sie die Kontrolle über Ihre Salzaufnahme, je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schicken Sie uns eine E-Mail info@thespiceclub.nl