tonijn uit de oven met pasta schelpen

tonijn uit de oven met pasta schelpen

Recept

Ontdek een heerlijke en eenvoudige ovenschotel met grote pastaschelpen gevuld met tonijn, ricotta en verse kruiden, op smaak gebracht met The Spice Club Fish-kruiden en Parmezaanse kaas!

ingredienten

4 Personen

  • 200 gram grote pastaschelpen (volgens de instructies op de verpakking)
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 10 groene olijven
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 250 gram ricotta
  • 1 blik tonijn in water
  • 2 lente-uitjes,
  • 100 gram verse spinazie
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 tl The Spice Club Fish · BESTEL 🛍️
  • The Spice Club Topping (optionaal naar smaak) · BESTEL 🛍️
  • Verse basilicumblaadjes (optioneel, voor garnering)

bereiding

STAP 1: Verwarm de Oven

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C.

STAP 2: Kook de Grote Pastaschelpen

  • Kook 200 gram grote pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

STAP 3: Bereid de Tomatensaus

  • Snijd de knoflookteentjes en rode paprika fijn.
  • Voeg deze samen met 500 ml passata, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels kappertjes, 10 groene olijven (in stukjes gesneden) en 1 eetlepel balsamico azijn toe aan een ovenschaal.

STAP 4: Maak het Tonijnmengsel

  • In een kom combineer je 250 gram ricotta, de uitgelekte tonijn uit blik, 2 fijngehakte lente-uitjes, 100 gram verse spinazie, de rasp van 1 citroen, het sap van 1 citroen, 1 ei, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels The Spice Club Fish-kruiden.

STAP 5: Vul de Pastaschelpen

  • Vul elke gekookte pastaschelp met het tonijnmengsel. (Als je kleine pasta schelpen hebt, meng je de schelpen en het tonijn mengsel door de saus in de volgende stap)

STAP 6: Bak de Ovenschotel

  • Leg de gevulde pastaschelpen in de ovenschaal met de tomatensaus.
  • Bestrooi met extra Parmezaanse kaas.
  • Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten tot het goudbruin en borrelend is. Je kunt eventueel de schaal bedekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.

STAP 7: Serveer en Geniet!

  • Haal de ovenschotel uit de oven.
  • Garneer met verse basilicumblaadjes (optioneel) en The Spice Club Topping voor extra smaak en crunch.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl